Privacy Policy / Dasar Privasi

  1. Introduction

    1. HONESTBEE SDN. BHD. (Company Registration No: 1170599-K) ("honestbee") takes your privacy very seriously. We ask that you read this privacy policy (the "Privacy Policy") carefully as it contains important information about what to expect when honestbee collects personal data ("Personal Data") about you and how honestbee will use your Personal Data.

    2. This Policy applies to information we collect on honestbee.com and its sub-domains about:

      1. visitors to our website (the "Site");

      2. users who have registered an account with us;

      3. users who have provided their email address to us; and

      4. customers who have purchased something from us.

  2. Acceptance Of Privacy Policy

    1. This Privacy Policy describes how Personal Data provided by you through our Services (as defined in our Terms of Use) (the "Services") is collected, used, shared, stored and protected by honestbee and/or any subsidiaries, affiliates or related companies of honestbee. By purchasing, accessing and using our Services, you agree to be bound by the terms of this Privacy Policy which is subject to our Terms of Use and you give your consent for the collection, use and disclosure of your Personal Data.

  3. Collection Of Information

    1. We will obtain personal data about you when you visit us. When you visit us, we may monitor the use of this Site through the use of cookies and similar tracking devices. For example, we may monitor the number of times you visit our Site or which other sites and/or web-pages you visit. This information helps us to build a profile of our users. Some of this data will be aggregated or statistical, which means that we will not be able to identify you individually.

    2. We may collect and store your Personal Data including but not limited to the following:

      1. personally identifiable information (e.g. your name, mailing address, e-mail address, passwords, credit or debit card information, etc.) which you voluntarily provide for the Purposes (as defined below) in connection with your use or access of the Services including, but not limited to, when you create an account with us, make payments, upload, post, display or otherwise transmit any content on or through the Services, communicate with another person or entity through the Services or contact us by e-mail or telephone; and

      2. non-personally identifiable information (e.g. the URL you last visited or next access, your browser type, your IP address, etc.) which is collected automatically from you when you interact with the Site (as defined in our Terms of Use) through the use of software or other automated processes that the Site uses.

    3. It is obligatory for you to supply the Personal Data to us as the failure to do so will result in the denial of the Services or affect the quality of the Services.

  4. Use Of Information

    1. We may use your Personal Data for purposes including, without limitation, any of the following:

      1. to process your registration for our Services;

      2. to process payment transactions made by you;

      3. to respond to enquiries or requests from you and provide customer service;

      4. to send you information, notices, updates or to otherwise contact you when necessary;

      5. to help us provide, maintain, develop, test, enhance and personalize our Services to you;

      6. to diagnose and resolve any problems with the Services;

      7. to detect or investigate any prohibited, illegal, unauthorized or fraudulent activities;

      8. to monitor and analyze user activities and demographic data including trends and usage of the Services;

      9. to generate and/or track anonymous analytics data;

      10. to back up our systems and allow for disaster recovery;

      11. to comply with any law, court order or other legal compulsion;

      12. to protect the rights, property or personal safety of our staff or the public;

      13. to conduct direct business-to-business sales; and/or

      14. any other purposes in connection with the Services which we may notify to you or to further your interaction with us.

    2. Specifically, when you provide us with Personal Data to, including but not limited to complete a transaction, verify your credit card, place an order, arrange for a delivery or return a purchase, we imply that you consent to our collecting it and using it for that specific reason only.

    3. Furthermore, we may, from time to time, use your Personal Data including your phone number to contact you to inform you about our latest products and services, promotional offers and other marketing information. You consent to being contacted for such purposes unless you opt out of receiving such information by contacting us at concierge@honestbee.my or sending us a letter addressed to honestbee Sdn Bhd, B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia .

  5. Disclosure Of Information

    1. We will only share your Personal Data with parties directly related to us (unless otherwise agreed by you) including but not limited to, our subsidiaries, affiliates or related companies of honestbee including, but not limited to, HonestBee Sdn Bhd, and third parties that require such information as is reasonably necessary for the primary purpose for which it was collected; or for purposes that a reasonable person will consider appropriate in the circumstances; or where the individual has consented to. Such third parties may include the service providers, contractors, consultant, agents and/or representatives who provide services to the Company in connection with the business and/or operation. Our subsidiaries, affiliates or related companies and such third parties may be located outside Malaysia hence you consent to the transfer of your Personal Data outside Malaysia.

    2. The parties with whom we share your Personal Data will be under reasonable confidentiality terms not to use your personally identifiable information for any purpose other than as specified in this Privacy Policy. Notwithstanding the foregoing, we do not control and shall not be responsible or liable in any way for the collection, use and protection of your Personal Data by any party with whom we share your Personal Data including any businesses, other entities and/or third-party service providers that we may conduct direct business-to-business sales with. It shall be your sole responsibility to read the privacy policy of such parties before providing any Personal Data to them.

  6. Information To Third-party Services

    1. Once you leave our Site or are redirected to a third-party website or application, you are no longer governed by this Privacy Policy or our Site’s Terms of Use.

    2. Specifically, once a link is clicked and you are directed away from our Site, we will no longer be responsible for the privacy practices of other sites and encourage you to read their privacy statements.

  7. Security

    1. To protect your Personal Data, we take reasonable precautions, maintain important safeguards and follow industry best practices to ensure the security and privacy of information collected by us to protect the loss, misuse or alternation of such information under our control. Notwithstanding the foregoing, while we strive to protect your Personal Data, we cannot guarantee the security or privacy of such information or that such information will not be accessed, disclosed, altered or destroyed.

    2. Specifically, all credit card information provided to us is encrypted using secure socket layer technology (SSL) and stored with an AES-256 encryption. We follow all PCI-DSS requirements and implement additional generally accepted industry standards to reasonably protect and safeguard all credit card information provided to us.

  8. Withdrawal, Access And Correction Of Your Personal Data

    1. Should you wish to withdraw your consent to use of your Personal Data or obtain access to or make corrections to your Personal Data records, please give honestbee reasonable notice by sending a written request to concierge@honestbee.my or to honestbee Sdn Bhd, B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia .

    2. honestbee will cease to collect, use or disclose the Personal Data upon such withdrawal unless otherwise permitted or required by the Personal Data Protection Act 2010 or other applicable laws and regulations.

    3. Please note that if you withdraw your consent to any or all use of your Personal Data, depending on the nature of your request, honestbee may not be in a position to continue to provide its products or services to you and this may also result in the termination of any contractual relationship in place, and honestbee’s legal rights and remedies in such event are expressly reserved.

    4. We also want to ensure that your Personal Data is accurate and up to date. If any of the information that you have provided to honestbee changes and/or if you wish to cancel your registration, please let us know the correct details by sending an email to concierge@honestbee.my or by sending a letter to honestbee Sdn Bhd at B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia.

  9. Cookies

    1. We may use cookies, web beacons and other similar tracking technology in connection with your access to or use of the Site. Cookies are text files placed on your computer to collect standard Internet log information and visitor behavior information. The information is used to track visitor use of the Site and to compile statistical reports on Site activity and allow us to improve the Site. Cookies also enable you to use or access certain features or services of our Site or Service, including the shopping cart and check-out features. It may be possible for you to disable some but not all cookies through your device or browser settings, but doing so may affect your ability to access or use the Website.

  10. Age of Consent

    1. By using this Site, you represent that you are at least the age of majority in your state or province of residence, or that you are the age of majority in your state or province of residence and you have given us your consent to allow any of your minor dependents to use this site.

  11. Changes To This Privacy Policy

    1. We reserve the right, at our sole discretion, to modify or update this Privacy Policy at any time and all changes will take effect immediately upon posting. If we make material changes to this policy, we will notify you here that it has been updated, so that you are aware of what information we collect, how we use it, and under what circumstances, if any, we use and/or disclose it.

    2. If our store is acquired or merged with another company, your information may be transferred to the new owners so that we may continue to sell products to you.

  12. Questions And Contact Information

    1. If you have any questions regarding this Privacy Policy or make a request access or request correction of the personal data or have any inquiries or complaints in respect of the personal data, kindly contact our Privacy Compliance Officer at cherine.fong@honestbee.com or send a letter addressed to the Privacy Compliance Offer, honestbee Sdn Bhd at B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia

  1. Pengenalan

    1. HONESTBEE SDN. BHD. (No. Pendaftaran Syarikat: 1170599-K) ("honestbee") mengambil kira privasi anda dengan serius. Kami meminta supaya anda membaca dasar privasi ini ("Dasar Privasi") secara berhati-hati kerana ia mengandungi maklumat penting mengenai apa untuk dijangkakan apabila honestbee mengumpul data peribadi ("Data Peribadi") tentang anda dan bagaimana honestbee menggunakan Data Peribadi tersebut.

    2. Polisi ini terpakai untuk maklumat yang kami kumpul di honestbee.com dan kesemua sub-domainnya tentang:

      1. pelawat-pelawat ke laman web kami ("Laman");

      2. pengguna-pengguna yang telah mendaftar akaun dengan kami;

      3. pengguna-pengguna yang telah memberikan alamat emel kepada kami; dan

      4. pelanggan-pelanggan yang telah membeli sesuatu daripada kami.

  2. Penerimaan Dasar Privasi

    1. Dasar Privasi ini menerangkan bagaimana Data Peribadi yang diberikan oleh anda melalui Perkhidmatan kami (seperti yang ditakrifkan dalam Syarat Penggunaan kami) ("Perkhimatan") dikumpul, digunakan, dikongsi, disimpan dan dilindungi oleh honestbee dan/atau mana-mana anak syarikat, sekutu atau syarikat berkaitan honestbee. Melalui pembelian, pengaksesan atau penggunaan Perkhidmatan kami, anda bersetuju untuk terikat dengan syarat-syarat Dasar Privasi ini yang tertakluk kepada Terma Penggunaan kami dan anda memberi keizinan untuk pengumpulan, penggunaan dan pendedahan Data Peribadi anda.

  3. Pengumpulan Maklumat

    1. Kami akan mendapatkan Data Peribadi mengenai anda apabila anda melawat kami. Apabila anda melawat kami, kami boleh memantau penggunaan Laman ini melalui penggunaan cookies dan peranti pengesanan yang serupa. Sebagai contoh, kami boleh memantau berapa kali anda melawat Laman kami atau laman-laman web dan/atau web-halaman yang anda lawati. Maklumat ini membantu kami untuk membina profil pengguna kami. Sesetengah data ini akan diagregat atau secara statistik, yang membawa maksud bahawa kami tidak akan dapat mengenal pasti anda secara individu.

    2. Kami mungkin mengumpul dan menyimpan Data Peribadi anda termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

      1. maklumat peribadi (seperti nama, alamat surat-menyurat, alamat e-mel, kata laluan, maklumat kad kredit atau kad debit dan lain-lain) yang anda secara sukarela menyediakan untuk Tujuan tersebut (seperti yang ditakrifkan di bawah) berkaitan dengan penggunaan atau akses anda kepada Perkhidmatan kami termasuk, tetapi tidak terhad kepada, apabila anda membuka akaun dengan kami, membuat bayaran, memuat naik, menyiarkan, memapar atau menghantar sebarang kandungan melalui Perkhidmatan kami, berkomunikasi dengan orang atau entiti lain melalui Perkhidmatan kami atau menghubungi kami melalui e-mel atau telefon; dan

      2. bukan maklumat peribadi (contohnya URL terakhir yang anda lawati atau akses seterusnya, jenis pelayar, alamat IP anda dan lain-lain) yang dikumpul secara automatik daripada anda apabila anda berinteraksi dengan Laman ini (seperti yang ditakrifkan dalam Syarat Penggunaan kami) melalui penggunaan perisian atau proses-proses automatik yang lain yang digunakan Laman ini.

    3. Ia adalah wajib bagi anda untuk membekalkan Data Peribadi kepada kami kerana kegagalan anda untuk berbuat demikian akan menyebabkan penafian Perkhidmatan atau menjejaskan kualiti Perkhidmatan.

  4. Penggunaan Maklumat

    1. Kami boleh menggunakan Data Peribadi anda untuk tujuan termasuk, tanpa had, mana-mana satu daripada yang berikut:

      1. untuk memproses pendaftaran anda mendapatkan Perkhidmatan kami;

      2. untuk memproses transaksi-transaksi bayaran yang dibuat anda;

      3. untuk membalas pertanyaan atau permintaan anda dan menyediakan perkhidmatan pelanggan;

      4. untuk menghantar maklumat, notis, maklumat terkini atau jika tidak, menghubungi anda apabila perlu;

      5. untuk membantu kami menyediakan, mengekalkan, membangunkan, menguji, meningkatkan dan memperibadikan Perkhidmatan kami kepada anda;

      6. untuk mendiagnosis dan menyelesaikan apa-apa masalah dengan Perkhidmatan;

      7. untuk mengesan dan menyiasat apa-apa aktiviti yang tidak dibenarkan, haram, dilarang atau berbentuk penipuan;

      8. untuk memantau dan menganalisis aktiviti-aktiviti pengguna dan data demografi termasuk trend dan penggunaan Perkhidmatan;

      9. untuk menjana dan/atau mengesan data analisis tanpa nama;

      10. untuk membuat sandaran sistem kami dan membolehkan pemulihan bencana;

      11. untuk mematuhi mana-mana undang-undang, perintah mahkamah atau paksaan undang-undang lain;

      12. untuk melindungi hak-hak, harta atau keselamatan peribadi kakitangan kami atau orang awam;

      13. untuk menjalankan jualan langsung perniagaan-ke-perniagaan; dan/atau

      14. apa-apa tujuan lain yang berkaitan dengan Perkhidmatan yang kami boleh maklumkan kepada anda atau untuk melanjutkan interaksi anda dengan kami.

    2. Secara khususnya, apabila anda memberikan Data Peribadi kepada kami, termasuk tetapi tidak terhad kepada penyelesaian transaksi, mengesahkan kad kredit anda, membuat pesanan, pengurusan penghantaran atau mengembalikan pembelian, kami menyiratkan bahawa anda bersetuju dengan kami mengumpulnya dan menggunakannya untuk sebab tertentu tersebut sahaja.

    3. Tambahan pula, kami mungkin, dari semasa ke semasa, menggunakan Data Peribadi anda termasuk nombor telefon anda untuk menghubungi anda untuk memaklumkan kepada anda tentang produk terbaru dan perkhidmatan kami, tawaran-tawaran promosi dan maklumat pemasaran yang lain. Anda bersetuju untuk dihubungi bagi tujuan tersebut melainkan anda memilih untuk tidak menerima maklumat tersebut dengan menghubungi kami di concierge@honestbee.my atau menghantar surat kepada honestbee Sdn Bhd, B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia.

  5. Pendedahan Maklumat

    1. Kami hanya akan kongsi Data Peribadi anda dengan pihak yang berkaitan secara langsung dengan kami (melainkan jika dipersetujui selainnya oleh anda) termasuk tetapi tidak terhad kepada, anak-anak syarikat, syarikat gabungan atau yang berkaitan dengan honestbee termasuk, tetapi tidak terhad kepada, HonestBee Sdn Bhd, dan pihak-pihak ketiga yang memerlukan apa-apa maklumat yang semunasabahnya perlu bagi maksud yang utama di mana ia dikumpulkan; atau untuk tujuan bagi seseorang yang munasabah akan menganggapnya sesuai dengan keadaan; atau di mana individu tersebut telah bersetuju terhadap. Pihak-pihak ketiga tersebut mungkin termasuk pembekal perkhidmatan, kontraktor, perunding, agen dan/atau wakil-wakil yang menyediakan perkhidmatan kepada Syarikat berkaitan dengan perniagaan dan/atau operasi. Anak-anak syarikat, syarikat gabungan atau syarikat-syarikat berkaitan kami dan pihak-pihak ketiga tersebut mungkin terletak di luar Malaysia maka anda bersetuju dengan pemindahan Data Peribadi anda keluar dari Malaysia.

    2. Pihak-pihak dengan siapa kami kongsi Data Peribadi anda akan berada di bawah syarat-syarat kerahsiaan yang munasabah untuk tidak menggunakan maklumat peribadi anda untuk sebarang tujuan selain daripada yang dinyatakan di dalam Dasar Privasi ini. Walau bagaimanapun, kami tidak mengawal dan tidak bertanggungjawab dalam apa jua cara bagi pemungutan, penggunaan dan perlindungan Data Peribadi anda oleh mana-mana pihak dengan siapa kami kongsi Data Peribadi anda termasuk apa-apa perniagaan, entiti dan/atau pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang kami jalankan jualan langsung perniagaan-ke-perniagaan dengan. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk membaca Dasar Privasi pihak-pihak tersebut sebelum memberikan sebarang Data Peribadi kepada mereka.

  6. Maklumat Kepada Perkidmatan-Perkidmatan Pihak Ketiga

    1. Sebaik sahaja anda meninggalkan Laman kami atau diarahkan ke laman web atau aplikasi pihak ketiga, anda tidak lagi dikawal oleh Dasar Privasi ini atau Terma Penggunaan Laman kami.

    2. Secara khususnya, setelah suatu link diklik dan anda diarahkan keluar dari Laman kami, kami tidak lagi bertanggungjawab terhadap amalan privasi laman-laman web lain dan menggalakkan anda untuk membaca penyata privasi mereka.

  7. Keselamatan

    1. Untuk melindungi Data Peribadi anda, kami mengambil langkah-langkah penjagaan yang munasabah, mengekalkan perlindungan penting dan mengikuti amalan terbaik industri untuk memastikan keselamatan dan privasi maklumat yang dikumpul oleh kami untuk melindungi kehilangan, penyalahgunaan atau pertukaran maklumat itu di bawah kawalan kami. Walau bagaimanapun, walaupun kami berusaha untuk melindungi Data Peribadi anda, kami tidak dapat menjamin keselamatan atau privasi maklumat itu atau bahawa maklumat itu tidak akan dicapai, didedahkan, diubah atau dimusnahkan.

    2. Secara khususnya, semua maklumat kad kredit yang diberikan kepada kami disulitkan menggunakan teknologi lapisan soket selamat (SSL) dan disimpan dengan penyulitan AES-256. Kami mengikuti semua keperluan PCI-DSS dan melaksanakan piawaian industri yang diterima umum untuk melindungi secara munasabah segala maklumat kad kredit yang diberikan kepada kami.

  8. Pengeluaran, Akses Dan Pembetulan Data Peribadi Anda

    1. Sekiranya anda ingin menarik balik persetujuan anda untuk menggunakan Data Peribadi anda atau ingin mendapatkan akses kepada atau membuat pembetulan kepada rekod Data Peribadi anda, sila berikan honestbee notis yang munasabah dengan menghantar permintaan bertulis kepada concierge@honestbee.my atau kepada honestbee, B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia.

    2. honestbee akan berhenti untuk mengumpul, menggunakan atau mendedahkan Data Peribadi setelah penarikan balik itu diterima kecuali yang dibenarkan atau dikehendaki oleh Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 atau undang-undang dan peraturan lain yang berkenaan.

    3. Sila ambil perhatian bahawa jika anda menarik balik kebenaran anda untuk penggunaan mana-mana atau semua Data Peribadi anda, bergantung kepada jenis permintaan anda, honestbee mungkin tidak berada di dalam kedudukan untuk terus menyediakan produk atau perkhidmatan kepada anda dan ini juga mungkin menyebabkan penamatan apa-apa hubungan kontrak yang wujud, dan hak-hak undang-undang honestbee dan remedi sekiranya sedemikian adalah terpelihara.

    4. Kami juga mahu memastikan Data Peribadi anda adalah tepat dan terkini. Jika mana-mana maklumat yang anda berikan kepada honestbee berubah dan/atau jika anda ingin membatalkan pendaftaran anda, sila maklumkan kepada kami butiran yang betul dengan menghantar e-mel kepada concierge@honestbee.my atau menghantar surat kepada honestbee di B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia.

  9. Cookies

    1. Kami mungkin menggunakan cookies, web beacon dan teknologi pengesanan serupa yang berkaitan dengan akses anda atau penggunaan Laman ini. Cookies adalah fail teks yang terletak di dalam komputer anda untuk mengumpul maklumat standard log Internet dan maklumat tingkah laku pelawat. Maklumat ini digunakan untuk mengesan penggunaan pengunjung Laman ini dan untuk mengumpul laporan statistik mengenai aktiviti Laman dan membolehkan kami untuk menambahbaikkan Laman ini. Cookies juga membolehkan anda untuk menggunakan atau mengakses ciri-ciri tertentu atau perkhidmatan Laman atau Perkhidmatan kami, termasuk troli membeli-belah dan ciri-ciri daftar keluar. Anda mungkin boleh menamatkan beberapa tetapi bukan semua cookies melalui tetapan peranti atau pelayar anda, tetapi perbuatan sedemikian boleh menjejaskan keupayaan anda untuk mengakses atau menggunakan Laman Web.

  10. Umur Persetujuan

    1. Dengan menggunakan Laman ini, anda menyatakan bahawa anda telah sekurang-kurangnya mencapai umur dewasa di negeri atau wilayah kediaman anda, atau bahawa anda adalah berumur dewasa di negeri atau wilayah kediaman anda dan anda telah memberikan kami kebenaran anda untuk membenarkan mana-mana tanggungan kecil anda untuk menggunakan laman web ini.

  11. Perubahan Kepada Dasar Privasi Ini

    1. Kami mempunyai hak, mengikut budi bicara kami, untuk mengubah atau mengemaskini Dasar Privasi ini pada bila-bila masa dan semua perubahan akan berkuat kuasa sebaik sahaja ia dipaparkan. Jika kami membuat perubahan penting terhadap dasar ini, kami akan memberitahu anda di sini bahawa ia telah dikemaskini, supaya anda mengetahui maklumat apa yang kami kumpul, bagaimana kami menggunakannya, dan dalam keadaan apa, jika ada, kami gunakannya dan/atau mendedahkannya.

    2. Jika perniagaan kami diambil alih atau bergabung dengan syarikat lain, maklumat anda boleh dipindahkan kepada pemilik baru supaya kami boleh terus menjual produk-produk kepada anda.

  12. Soalan-Soalan Dan Maklumat Perhubungan

    1. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Dasar Privasi ini atau ingin membuat permintaan akses atau permintaan pembetulan Data Peribadi atau mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan Data Peribadi tersebut, sila hubungi Pegawai Pematuhan Privasi kami di cherine.fong@honestbee.com atau menghantar surat kepada Pegawai Pematuhan Privasi, honestbee di B3-1-2, Block B3, Solaris Dutamas, No.1, Jalan Dutamas, 50480 Kuala Lumpur Malaysia.

Social

Shopping in

public
arrow_drop_down
© 2015–2017 honestbee Sdn Bhd. All rights reserved.